10 Gram Goudstaven Kopen

Als u bij het goud kopen 10 gram bestel is dat een goede manier om voor een bescheiden bedrag een mooie beleggingsportefeuille op te bouwen. Door de waarde die het goud vertegenwoordigd zult u door regelmatig een aankoop te doen al snel een mooie hoeveelheid bij elkaar sparen. Deze hoeveelheid kan u naar verloop van tijd een mooie winst opleveren.

Bij de aanschaf van goudstaven 10 gram kopen is ook een manier die het mogelijk maakt om regelmatig een beetje goud te kopen. Op deze manier kunt u dus goud sparen waarbij u naar verloop van tijd een zeer mooie hoeveelheid goud bij elkaar hebt gespaard. Gezien de huidige koers van goud zal dit vandaag de dag natuurlijk een stuk minder makkelijk gaan dat een jaar of wat geleden, maar toch is ook nu nog mogelijk om door middel van 10 gram goudstaven kopen goud te sparen. Zelfs bij de goudkoers van de laatste jaren kunt u al een hoeveelheid van 10 gram goud in uw bezit krijgen voor een bedrag van rond de vierhonderd euro. Voor veel mensen is dit een ideaal bedrag om regelmatig te sparen en daarmee een mooie hoeveelheid goud op te bouwen. Zoals bij het bij goudstaven kopen gebruikelijk is zult u daarbij goudstaven in uw bezit krijgen die door LBMA (London Bullion Market Association) erkende bedrijven zijn vervaardigd. Deze bedrijven maken verschillende goudstaven gewichten waardoor iedere belegger goud kopen kan voor het bedrag dat hij of zij wil. Natuurlijk is 10 gram goudstaven kopen slecht een van de vele mogelijkheden die geboden wordt.

Er worden door veel handelaren ook kleinere goudstaven aangeboden voor beleggers met een kleinere beurs. Het nadeel is echter dat deze kleinere goudstaven kopen niet betekend dat u deze ook op kunt laten sturen. Aan het opsturen zitten immers kosten verbonden en als u minder dan 10 gram goudbaren kopen wilt is het niet de moeite om deze kosten te maken. Vaak wordt door online goud handelaren zelfs gezegd dat het pas de moeite is om uw aankoop op te laten sturen als u minimaal 20 gram goudstaven kopen gaat. Dit wordt gezegd omdat de kosten voor het aangetekend en verzekerd versturen van uw aangekochte beleggingsgoud ongeveer vijfentwintig euro bedragen. Gezien het aankoop bedrag van een 10 gram goudbaar zult u dan een behoorlijke winst moeten maken om de ze kosten terug te verdienen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat 10 gram goudstaven kopen niet de moeite waard is. Sterker nog, u koopt goud dus het is altijd de moeite waard om dit te doen mits de goudkoers u gunstig gezind is. Het komt vaak voor dat beleggers meerdere exemplaren van 10 gram goudbaren kopen. Dit biedt een belegger dan de mogelijkheid om het goud gespreid te verkopen als dat beter uit komt. Dit kan bijvoorbeeld goed uitkomen als men verwacht dat de koers nog verder zal stijgen maar u toch een gedeelte van de winst veilig wil stellen. Daarnaast zal bij het goud kopen 10 gram u ook de mogelijkheid bieden om slechts een gedeelte van het goud te verkopen als u bijvoorbeeld een gedeelte van het geld nodig hebt voor andere uitgaven.

Er zitten aan het 10 gram goudstaven kopen echter ook een paar nadelen die u wel bij uw overwegingen mee moet nemen. Deze nadelen hebben te maken met het feit dat er aan de aankoop van goudstaven kosten voor het vervaardigen van deze goudstaven verbonden zitten. Dit komt omdat als standaard eenheid voor goudstaven twee gewichten gebruikt worden, dit zijn de vierhonderd ounce ofwel twaalf en een halve kilo en één kilo. Bij de aanschaf van goudstaven 10 gram kopen betekend dus dat u een afwijkend gewicht aanschaft die speciaal voor dit doel is vervaardigd. De makers van deze goudstaven zullen de hun producten bovendien voorzien van de nodige merktekens waarmee bij wederverkoop de kwaliteit aangetoond kan worden waardoor dit zonder uitgebreide analyse kan gebeuren. Dat 10 gram goudstaven kopen daardoor iets duurder zal zijn dan een groter gewicht aanschaffen komt omdat kleinere goudstaven relatief duurder zijn om te maken. Er zullen voor het maken van iedere goudstaaf een aantal handelingen uitgevoerd moeten worden en daardoor zijn kleinere goudstaven iets duurder. Vaak zullen beleggers deze kosten voor lief nemen en toch 10 gram goudbaren kopen omwille van de flexibiliteit bij het verkopen. Bovendien zijn het niet zulke hele grote bedragen maar wel voldoende om over na te denken. Neem gerust een kijkje bij de webshop die u op deze website tegen zult komen om te zien wat het verschil is en om te bepalen of bij het goud kopen 10 gram ook uw voorkeur heeft.