Goud Kopen

Wij zullen u wel geen geheim verklappen als wij u vertellen dat goud kopen voordelen en nadelen heeft. De nadelen zijn voornamelijk de risico’s die u neemt met uw geld omdat de koers van goud nu eenmaal niet altijd omhoog zal gaan. Zoals bij ieder beleggingsproduct zult u dus de risico’s die u neemt af moeten wegen tegen de baten die daartegenover kunnen staan.

Dat goudstaven kopen baten op kunnen leveren is voor de meeste mensen de reden om dit überhaupt te doen. Als u naar de historische ontwikkeling van de goudkoers kijkt zullen de baten die in het verschiet liggen al snel duidelijk zijn. Het zal u opvallen dat de koers op en neer zal gaan maar uiteindelijk altijd hoger uit zal komen dan zijn voorheen was. Het nadeel hierbij is dat dit in sommige gevallen vele jaren kan duren dus u moet alleen puur goud kopen met geld waar u op dat moment geen andere bestemmingvoor hebt. Als u dus een bedrag gereserveerd hebt voor het kopen van een nieuwe auto of een wasmachine dan is het niet verstandig om dit in goud te gaan beleggen. Het risico dat u loopt dat u na het kopen van goud dit goud een langere tijd in uw bezit moet houden om geen verlies te maken is, gezien het grillige verloop van de goudkoers, te groot. Aan de nadere kant kan het natuurlijk ook betekenen dat u uw geld ziet groeien waardoor u naast een auto ook nog een nieuwe wasmachine kunt kopen.

Een ander risico dat u bij het goud kopen bij een lokale dealer neemt is het mee naar huis nemen van uw zojuist aangekochte goud. U gaat er natuurlijk niet van uit dat er iets zal gebeuren maar er lopen nu eenmaal zoveel vreemde figuren rond dat het maar zo kan zijn dat men u volgt en u in de gaten gehouden wordt en als men u naar buiten ziet komen. Hiervoor kan online goud kopen natuurlijk een zeer goede oplossing zijn omdat u daarvoor de deur immers niet uit hoeft. U kunt alles vanachter uw computer regelen en daarbij de goudkoers continue in de gaten houden. Uw goud kopen online betekend ook dat u uw goud per aangetekende post op kunt laten sturen naar een door uzelf opgegeven adres en de verzending is daarbij volledig verzekerd. Hierdoor zult u pas enig risico lopen vanaf het moment dat u het goud geaccepteerd hebt. Dit risico dat u bij de goudstaaf kopen loopt heeft dan voornamelijk te maken met het verloop van de koers van goud en de goudstaven opslaan.

Vooral als u een behoorlijke hoeveelheid goud kopen wilt is de veilige opslag van dit goud zeker een nadeel. U zult daarvoor immers moeten beschikken over een voldoende beveiligde kluis en ook zullen eisen gesteld gaan worden aan de beveiliging van uw woning of uw kantoor. Als u al deze beveiligingen nog niet hebt dan kan het goed zijn dat de kosten de baten overstijgen en dat goudstaven kopen niet eens loont. U zult daar dus vooral goed over na moeten denken en als u tot de conclusie komt dat de investering in voldoende beveiliging bij grotere goudstaven gewichten kopen veel meer kost is dan u aan winst zal maken dan is het kopen van goud en dit thuis of op het kantoor bewaren wellicht niet de beste oplossing. U zult dan op zoek moeten naar alternatieve mogelijkheden voor het opslaan van uw beleggingsgoud. Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat de kosten die bij het goud kopen komen kijken als u een alternatieve manier van opslaan kiest daardoor niet lager zullen worden. Aan de andere kant wegen deze kosten natuurlijk wel weer op tegen de investering in een voldoende beveiligde opslag.

Uiteindelijk zal gezegd moeten worden dat het goud kopen online u veel kosten kan besparen. Uw online goud handelaar zal met een lagere marge kunnen werken dan een lokale dealer waardoor uw goud goedkopen aangeschaft zal kunnen worden. Bovendien kunt u uw goud ook op een veilige manier in huis krijgen omdat het verstuurd en netjes thuis bezorgd wordt. Daarmee is online goud kopen wellicht de veiligste manier van het beleggen in goud en als u de opslag goed geregeld hebt kunt u zorgeloos op weg naar een mooie winst uit uw beleggingen. Gezien de historische ontwikkelingen van de koers van goud hoeft dat geen probleem te zijn. Niet voor niets zoeken veel beleggers de veiligheid van puur goud kopen op, als het economisch tegen zit en daarvan kunt u ook profiteren. Het mag duidelijk zijn dat een goudstaaf kopen daarbij natuurlijk een goed begin is en dat de grenzen van de mogelijkheden liggen bij de grenzen van uw budget. Als u weet waar uw grenzen liggen dan kunt ook uw een hele mooie winst behalen met het beleggen in goud.