Goudstaven Gewichten

Op het moment dat u goud wilt kopen in de vorm van baren zult u zien dat er veel goudbaren gewichten te koop zijn. Het hangt hierbij af van uw budget voor welk gewicht u kiest en ook kan het doel een zekere invloed hebben op het gekozen gewicht van de baren of staven. Meerdere kleinere gewichten maken samen immers ook een groter gewicht en bieden u wel meer flexibiliteit bij het verkopen.

Het feit dat er meerdere gewichten goudstaven te koop aangeboden worden komt voort uit het feit dat een handelaar voor iedereen een passende oplossing wil bieden. Een handelaar zal u liever een passende oplossing bieden dan u producten proberen te verkopen die niet helemaal aan uw wens voldoen. Stelt u zich eens voor dat u alleen tien 10 gram goudstaven kopen kunt terwijl u eigenlijk honderd gram wilt kopen. U zult immers bij kleinere goudstaven gewichten naar verhouding iets meer kosten voor het vervaardigen van de goudstaven betalen dus in z’n geheel iets duurder uit zijn. Als flexibiliteit bij het verkopen uw doel is dan zult u de extra kosten voor lief nemen maar anders is het gewoon niet wenselijk om meer te betalen dan strikt noodzakelijk is. U wilt dus alleen het staaf goud gewicht hebben waar u naar op zoek bent en wilt niet graag genoegen nemen met een oplossing die u niet aan staat.

Om dus ook aan de wensen van particuliere beleggers en andere kleine beleggers tegemoet te komen zullen er dus ook kleinere goudstaven gewichten aangeboden worden. U zult zien dat er al goudstaven verkrijgbaar zijn met een gewicht van 1 gram goud, vanwege de lage aanschaf prijs zullen deze echter niet alleen afgeleverd worden. De kosten zullen uw aankoop immers onnodig duur maken en die verdient u niet zomaar terug met de winst die u maakt. Ditzelfde geld ook voor de gewichten goudbaren van 2,5 gram en van vijf gram, ook daar zullen de kosten die u moet betalen voor het verzenden van een enkel exemplaar niet opwegen tegen de mogelijke winst die u kunt maken. Dit doet natuurlijk niets af aan de kwaliteit van het goud dat u koopt, u zult immers goud kopen van de hoogste kwaliteit. Toch zullen deze goudstaven gewichten voornamelijk in grotere aantallen verkocht worden waardoor u bij het verkopen van uw beleggingsgoud meer flexibiliteit hebt en niet al uw goud in een maal zult moeten verkopen.

Ook zal deze gewichten goudstaven kopen vaak gedaan worden om als cadeau gegeven te worden. U geeft hiermee een cadeau die op termijn veel meer waard zal kunnen worden en dit is bijvoorbeeld een heel mooi gebaar naar uw kinderen of kleinkinderen. U biedt hen daarmee immers de kans om deze goudstaven gewichten uit te laten groeien tot een klein kapitaal door er op een verantwoordelijke wijze mee om te gaan. Het op een verantwoordelijke wijze omgaan met dit cadeau is een eigenschap die hun immers in hun gehele verdere leven van pas zal komen. In ieder geval zult u bij het aankopen van uw beleggingsgoud voldoende mogelijkheden op het juiste gewicht goudbaren aan te schaffen waardoor deze overeenkomen met uw doel of uw budget. Daarbij kunt u ook rekening houden met de mogelijkheden die u hebt op het door u aangekochte goud te bewaren.

Immers het van verschillende gewichten goudbaren kopen is het halve werk als u bedenkt dat u ook de goudstaven opslaan moet op een veilige en verantwoorde wijze. Het is hierbij aan u of u kiest voor opslag bij u thuis of bij een bedrijf voor professionele opslag.
Alle verschillende goudstaven gewichten zullen gemaakt zijn van 99,99% puur goud door een bedrijf dat door de London Bullion Market Association (LBMA) is erkend. Bij de LBMA zijn alle professionele handelaren en grotere inkoop organisaties aangesloten waaronder ook veel banken. Voor u heeft dit als voordeel dat het keurmerk dat door de LBMA aan de makers van goudstaven afgegeven wordt ook streng wordt gecontroleerd. Dit betekend dus dat ieder gewicht goudbaren streng gecontroleerd is en dat daarvoor een keurmerk van de maker wordt gegeven. Dit keurmerk wordt wereldwijd erkend door alle bedrijven die bij de LBMA zijn aangesloten en ook door de meeste betrouwbare en professionele inkoop bedrijven die dat niet zijn. Met het keurmerk garandeert de maker dat de puurheid en het staaf goud gewicht van de goudstaaf volgens de geldende richtlijnen zijn en dat de staven zonder uitgebreide analyse te verkopen zijn. U zult de verschillende goudbaren gewichten dan ook zonder problemen kunnen verkopen en uw winsten incasseren.