Goudstaven Kopen

Op het moment dat u goudbaren kopen wilt om daarmee te gaan beleggen in goud zult u natuurlijk wel moeten weten waar u deze aankoopt. Een kleine zoektocht zal u verschillende mogelijkheden aanbieden waarbij u zowel bij een goudhandelaar op de hoek van de straat terecht kunt, maar ook op het internet uw bestelling kunt doen.

Het mag hierbij natuurlijk duidelijk zijn dat goudstaven volgens de beide hierboven genoemde mogelijkheden aanschaffen zo hun voordelen en nadelen hebben. Goudstaven kopen bij een offline dealer heeft natuurlijk als voordeel dat u de koopwaar zelf kunt bekijken en daarbij de verkoper in de ogen kunt kijken. De vraag is alleen of dit daadwerkelijk een meerwaarde is omdat u goud koopt dat voorzen is van de nodige keurmerken en de prijs aan de hand van de goudkoers te controleren is. Sterker nog, u kunt de prijs als u in de winkel staat vaak niet eens controleren en u bent afhankelijk van waarvoor de dealer bij het goud kopen goudstaven voor verkoopt. Als u er van overtuigd bent dat de dealer op de hoek de plek is waar goudstaven kopen het beste mogelijk is, zult u er alleen wel rekening mee moeten houden dat u ook met uw aankoop de deur uit moet. Het is wat ons betreft een niet zo prettig idee dat u de winkel verlaat met een hoeveelheid goud op zak. U kunt in dat geval maken van de mogelijkheid om uw goud te laten verzenden naar een door u opgegeven adres. Dit is echter ook juist het punt waarbij een online goudhandelaar bij het goudstaven kopen het verschil kan maken.

Juist het simpele feit dat een online goud handelaar er geen winkel op na houdt, betekend dat deze handelaar veel kosten kan besparen. De kostenbesparing die u bij het online goud kopen voordeel oplevert bestaat uit een besparing in de kosten voor een goed beveiligde winkel inclusief een veilige kluis voor het goudstaven opslaan en het personeel in de winkel. Als u er even over na denkt dan kunt u zich wel voorstellen dat deze kosten behoorlijk op kunnen lopen en deze kosten moeten natuurlijk opgebracht worden met de marge die de handelaar bij het goudstaven kopen maakt. Omdat een online goud winkel eigenlijk alleen bestaat uit een website en de diensten die daarbij komen kijken kleinschaliger kunnen zijn of zelfs ingehuurd kunnen worden, kan men met een kleinere marge toe. Het goudstaven kopen online zal u daarom dus zeer veel voordeel op kunnen leveren. Toegegeven, u bezoekt een website en u weet daarom niet met wie u te maken hebt, als u uw aankoop doet. Toch zal ook een online handelaar een gewoon bedrijf zijn die net als iedere handelaar op de hoek geregistreerd is. Goudstaven kopen bij een online handelaar zal u in ieder geval dezelfde goudstaven gewichten opleveren als bij de dealer om de hoek. Het verschil is alleen dat de gemaakte marge en de bijkomende kosten een stuk lager zullen zijn en dat is bij het goudbaren kopen uiteindelijk in uw voordeel.

De overeenkomst tussen een online handelaar en een lokale handelaar is dat beiden hun bestaansrecht op zullen moeten bouwen. Dat wil zeggen dat uw lokale handelaar niet zal kunnen bestaan als er geen goud verkocht wordt. Bij het online goud kopen geldt dit precies zo, een online handelaar zal ook ophouden te bestaan als men geen goud verkoopt.

Zowel een lokale dealer alsook een online handelaar zullen eerlijk zaken moeten doen, als men dat niet doet dan lopen klanten weg en krijgt men een slechte naam. Als u dus kijkt waar goudstaven kopen het beste gedaan kan worden dan is dat in ieder geval bij een handelaar die daar al een tijdje mee bezig is. Het is in ieder geval niet de moeite waard om een nieuwe winkel op te zetten als het niet lukt, dus een handelaar is er veel aan gelegen om hun best te doen en de klanten te voorzien van de aangekocht producten. Hierbij mag het duidelijk zijn dat het goudstaven kopen online u het voordeel op zal leveren dat een online handelaar veel ervaring heeft met het versturen van het aangekochte goud. Hier zijn dan ook goede afspraken voor gemaakt met alle betrokken partijen en daardoor kan u kwaliteit verzekerd worden. In ieder geval kunt u op het moment van goudstaven kopen de goudkoers er op na slaan en zien dat deze op dat moment doorberekend wordt. Dit zal bij een lokale dealer vaak anders gaan waar de prijs bij het kopen van goudstaven vaak de hele dag hetzelfde zal zijn waarbij de dealer natuurlijk aan de veilige kant zal zitten.